Gå till huvudinnehåll
Fri frakt över 499:-

Vi svarar på frågor om serum!

Vi svarar på frågor om serum!
Serum är en av de hudvårdsprodukter som idag har blivit mycket populärt att använda i hudvårdsrutinen. Trots populariteten är frågorna många. Vad är ett serum, vad gör ett serum för din hud och varför är det bra? Ersätter serum ansiktskrämen eller när ska man använda det i sin hudvårdsrutin?
Vi på Nordic Beauty Bar vill göra naturlig hudvård till någonting enkelt och lättillgängligt. Vi önskar att du succesivt byter ut dina hudvårdsprodukter mot naturliga alternativ. Varför inte börja med serum! Låt oss berätta mer och svara på några frågor om serum.
Vad är serum?
Serum ger din ansiktshud en boost av näring. Det innehåller kraftfulla och aktiva ingredienser som verkar återfuktande och som verkar djupt ner i huden. Många serum har en lätt konsistens som absorberas snabbt av huden.
Varför ska man använda serum?
Serum kan ge fantastiska effekter på din hud. Det används för att bekämpa, förebygga och underlätta flera typer av hudvårdsbesvär. Det kan ha en bra effekt mot rynkor, torr och livlös hy, hyperpigmentering, fina linjer och ärr efter akne. Använd ett serum på det område som du vill fokusera på.
Hur väljer man rätt serum?
Du behöver fundera på vad du vill ha för resultat efter användningen av serumet. Behöver du fukt så väljer du ett serum med kända fuktgivande egenskaper så som hyaluronsyra. I de naturliga produkterna är det ofta någon form av alger i serumet som är de vanligaste fuktgivande ingredienserna. Rodacea är ett exempel. Detta extrakt kommer från den röda mikroalgen Rhodella Violacea och har förmågan att hjälpa huden att behålla fukten!
Vill du förebygga och bli av med pigmentfläckar och ojämnheter brukar en bra början vara att titta efter serum med vitamin-C som är en stark antioxidant. Du bör även leta efter AHA syra i någon form då den har förmågan att förbättra hudtonen och jämna ut huden. AHA-syrorna hos Nordic Beauty Bar är självklart naturliga.
Söker du ett serum för lyft och anti-age effekt så bör du i ett naturligt alternativ leta efter soya protein som har en direkt lyftande och åtstramande effekt. Det naturliga retinolet heter Bakuchiol som har en stark anti-rynk effekt. Hylauronsyra är också ett bra alternativ i kampen mot ålderstecken då det tillför mycket fukt!
Kan man hoppa över ansiktskrämen om man använder ett serum?
Både ja och nej. Ett serum med mycket fuktgivande egenskaper kan ha samma effekt som en dagkräm men det ersätter egentligen inte dagkrämen. Krämer är tjockare än serum och används ovanpå serum för att skapa en barriär och låsa in serumet.
Hur använder man serum?
Du ska applicera serumet efter rengöring och innan ansiktskrämen stryks på. Vi vill även tipsa om att använda en tonic innan serumet då tonic förbereder huden för fortsatt behandling med hudvårdsprodukter. Tänk på att inte ta för mycket serum! Huden absorberar vad den klarar av, inte mer! Testa dig fram och se hur mycket serum din hud behöver. Börja i liten skala.
Hur ofta bör man använda serum?
Du använder den dagligen som en del av din morgon eller kvällsrutin, eller både och. Vissa serum är gjorda för att användas över natten men flera kan användas både dag och natt.
 
Hos Nordic Beauty Bar finns olika serum för olika områden, ta en titt på hemsidan och se vilket serum som kan passa för just dig!
 
Varma hälsningar från oss på Nordic Beauty Bar  💚
P.s. Håll utkik på hemsidan, snart har vi ett nytt serum från Kiré Skin i vårt sortiment 🤩

Relaterade Produkter

Kommentarer

Var den första att kommentera.