Gå till huvudinnehåll
Fri frakt över 499:-

Vad är egentligen pomada och hur ska du använda den?

Vad är egentligen pomada och hur ska du använda den?
Pomada har under 2010-talet fått ett uppsving, det är fler och fler som använder stylingprodukten! Men vad är egentligen en pomada och vad skiljer den från hårvax? Vi förklarar!
Redan under sjuttonhundra- och artonhundratalet användes pomada. Namnet kom delvis av att innehållet till en början baserades på mosade äpplen (latinska pomun och italienska pomata/pomo) men ganska snabbt gick man över till andra fetter (tillexempel björnfett) och under 1920-talet gick man över till vaselin, bivax och ister vid tillverkning av pomada. Under 50- och 60-talet dominerade oljebaserade pomador som gav en väldigt fet och glänsande look – tänk Elvis!
Idag är pomador ofta vattenbaserade vilket gör att frisyren inte blir flottig, ett resultat som många annars förknippar med användning av pomada. Det är en effektiv stylingprodukt som behåller hårets flexibilitet vilket gör att håret får en mer följsam look. Tack vare att pomador inte torkar helt så kan du under hela dagen forma och fixa frisyren som du tycker passar! Idag finns pomador ofta i olika hårdhetsgrader vilket gör att fler använder och uppskattar pomadan som stylingprodukt. Den gör så att håret ser mer fuktigt ut och produkten torkar inte ut håret. Kort, långt, tjockt eller tunt hår – alla som vill ha mer lyster och glans kan använda pomada. Gillar du dock att kamma håret bakåt eller åt sidan så är pomada verkligen att föredra! Produkten kan appliceras i torrt eller blött hår. Bra att komma ihåg är om du applicerar pomadan i blött hår så kommer resultatet se blötare och fuktigare ut än om du applicerar det i torrt hår. Inled med en liten mängd pomada för att sedan avancera framåt beroende på vilket resultat du vill ha!
Hårvax är relativt nytt i jämförelse med andra stylingprodukter som finns idag. Vax förekommer i väldigt många olika varianter vilket är en stor fördel då hårvaxet kan användas av många, oberoende hårtyp. Har du en kortare frisyr och strävar efter en matt look med hög stadga så är hårvax ett bra alternativ. Det samma gäller om du vill ha ett mer busigt och tilltufsat resultat! Hårvax känns mer klibbigt och tjockt i jämförelse med pomada. Applicera i torrt eller fuktigt hår, ta en liten klick vax (kom ihåg att lite räcker långt), värm upp mellan händerna och applicera sedan i håret genom att massera in vaxet, från hårbotten ut till topparna!
 
Vi hoppas att vi har hjälpt till att reda ut begreppen och att ni är fler där ute som vågar testa pomada i framtiden😃

Relaterade Produkter

Kommentarer

Var den första att kommentera.