Gå till huvudinnehåll
Fri frakt över 499:-

Tonic, mist, toner, ansiktsvatten - hur används produkterna?

Tonic, mist, toner, ansiktsvatten - hur används produkterna?
Tonic, mist, toner, ansiktsvatten… Kärt barn har många namn men vad är egentligen skillnaden på de olika produkterna, hur använder man dem och vad gör de för din hud? 
Ansiktsvatten, toner och tonic är samma typ av produkt. De glöms ofta bort i den dagliga hudvårdsrutinen men vi tycker att det är ett viktigt steg att komma ihåg. 
Även om man rengör ansiktet så kan restprodukter efter smink och rengöringsprodukterna finnas kvar exempelvis kring hårfästet, vid näsvingarna eller halsen. Följer man upp rengöringen med en toner kommer restprodukterna att försvinna och huden rengörs på djupet. En toner är också bra eftersom den hjälper huden att återfå sin naturliga pH-balans. Vårt kranvatten har oftast ett högre pH-värde än vad vi har i huden. Det gör att man efter rengöring kan få en stramande och torr känsla i huden. Genom att följa upp med en toner så återställs pH-balansen och huden blir mjuk samt återfuktad.
Användning av toner förbereder även huden för nästkommande hudvårdssteg. Tänk dig att huden efter rengöring är som en torr tvättsvamp. Häller man tvättmedel på tvättsvampen kommer en liten del att sjunka in men det mesta kommer att stanna på ytan. Fuktar man i stället tvättsvampen innan man häller på tvättmedlet kommer medlet att sjunka in djupare och dessutom jämnare. På samma sätt verkar en toner för din hud. Att fukta huden med en toner innan nästa steg i hudvårdsrutinen gör att huden absorberar nästkommande produkt lättare och jämnare och den tränger djupare in i huden. 
Till skillnad från toners så kan man använda en mist när man känner för det. Huden behöver fukt för att må bra och det är därför viktigt att vi förser huden med den fukt den behöver! En mist kan användas när man vill. Ansiktsmister verkar för att förbereda huden före sminkning, ovanpå smink för att det ska hålla längre eller för att ge huden en extra boost med fukt!
En mist verkar lugnande för huden och är perfekt att ha på skrivbordet eller i väskan för att alltid kunna ge huden näring och återfuktning. Det finns egentligen ingen begränsning på hur ofta man kan använda en ansiktsmist men vår rekommendation är att använda den 2 - 4 gånger om dagen. Ett tips inför sommaren är att ha ansiktsmisten i kylen för att få en svalkande känsla i sommarvärmen ☀️ 
Gemensamt för både toners och mister är att de ger värdefull näring till huden. Toners är en viktig del i hudvårdrutinen och en mist är ett perfekt komplement för maximal återfuktning 😃
 Just nu har vi 25 % rabatt på tonic, mist och toner. Gå till nordicbeautybar.com och använd koden sommar25 i kassan och klicka hem en ny favorit! 
 
Glad midsommar önskar vi på Nordic Beauty Bar 🌸

Relaterade Produkter

Kommentarer

Var den första att kommentera.