Gå till huvudinnehåll
Fri frakt över 499:-

Skrubba kroppen med salt eller socker?

Skrubba kroppen med salt eller socker?
Att använda en kroppsskrubb är fantastiskt skönt för huden! Exfoliering, som det också kallas, avlägsnar döda hudceller och stöttar bildandet av nya hudceller. Exfoliering renar kroppen, ökar blodcirkulationen, ger dig ny energi och gör huden mjuk och följsam. Utöver det så är exfoliering en effektiv metod att använda om man önskar minskar synligheten av rynkor. Det håller även porerna fria och minskar risken för inåtväxande hår, hjälper huden att lättare absorbera produkter i efterföljande steg samt bidrar till en skön stund av avkoppling!  
 
Vilken skrubb är bäst för din hud?
De vanligaste skrubbarna är gjorde med antingen socker eller salt och de olika varianterna passar bättre för olika hudtyper och tillstånd.
Torr hy
Om du har en torr hy rekommenderar vi att du använder en saltskrubb. Salt har länge använts som en ingrediens i olika skönhetsrutiner och har då ofta använts i kombination med olivolja som är rik på E-vitamin eller mandelolja. Salt har reparerande och renande egenskaper och stimulerar cellförnyelse, verkar avgiftande, jämnar ut hudtonen och gör det lättare för oljor och krämer att tränga djupare in i huden vid applicering efter exfolieringen. Salt är också väldigt effektivt för att bevara fuktbalansen i huden vilket gör att huden återfuktas och torrhet lindras.
Känslig hy
En känslig hy mår bättre av att använda sockerskrubb. Sockerpartiklar är mindre och finare än saltpartiklar som är lite grövre och är därför snällare och mer skonsamt mot huden. Sockerskrubben är mjukare men fungerar fortfarande effektiv för att avlägsna döda hudceller. Precis som salt så har även socker används i olika skönhetsritualer långt bakåt i tiden. I det gamla romarriket använde man exempelvis socker, honung och mjölk som en blandning för att tvätta sig med. 
Normal hy
Har du en normal hy kan du välja och vraka fritt bland de olika skrubbarna!
 
Att skrubba huden är väldigt skönt men som med mycket annat ska du hålla skrubbandet på en lagom nivå. Det är viktigt att du inte skrubbar dig mer än 1-2 gånger i veckan. För dig med känslig hy kan det till och med vara bra att göra det än mer sällan. Exfolierar du för ofta kan huden bli irriterad och skrubben får då inte verka som den är tänkta att göra, vilket är att lugna och ge näring!
 
Hos Nordic Beauty Bar hittar du flera salt- och sockerskrubber, alla berikade med härliga naturliga oljor för att ge den bästa vården till din hud!

Kommentarer

Var den första att kommentera.