Gå till huvudinnehåll
Fri frakt över 499:-

Skin Cycling - vad är det?

Skin Cycling - vad är det?
Idag finns det många produkter att välja mellan och inkludera i hudvårdsrutinen. Vissa produkter har exfolierande egenskaper, andra har återfuktande och mjukgörande egenskaper och vissa innehåller aktiva ingredienser för att arbeta med olika områden så som fina linjer eller pigmenteringar. Att sortera i alla dessa produkter och veta vilka produkter som ska användas när och hur ofta kan vara förvirrande men som tur är blir det busenkelt med Skin Cycling!
Skin Cycling innebär att du delar upp din kvällsrutin i fyra olika cykler så att du kontinuerligt använder olika produkter varje kväll. Du låter då din hudvård jobba på allra bästa sätt samtidigt som du låter huden regenereras naturligt. Poängen med Skin Cykling är att låta huden en kväll jobba med aktiva ingredienser medan den nästa kväll fokuserar på återhämtning.
Varför det är värt att ge Skin Cycling en chans
Aktiva ingredienser och peelingar kan vara väldigt kraftfulla på huden. Även om resultaten av produkterna ofta blir väldigt fina så kan de även resultera i att hudpartier blossar upp och blir irriterade. Med Skin Cycling kan du dock använda både peelingar och aktiva ingredienser regelbundet utan att riskera att huden blir irriterad, stram och röd.
Hur fungerar Skin Cycling?
Dela upp din hudvårdsrutin i fyra kvällar:
Första kvällen är det fokus på exfoliering. Använd en exfolierande produkt som tar bort döda hudceller, stimulerar cellförnyelse och hjälper övriga hudvårdsprodukter att nå sin fulla effekt. Huden i ansiktet kommer få en frisk och hälsosam glöd!
Kväll nummer två fokuserar du på aktiva ingredienser. Här är det väldigt viktigt att du använder aktiva ingredienser som passar just din hudtyp. Det kan tillexempel vara BHA för aknebenägen hud, AHA för pigmenteringar eller retinol för att bekämpa fina linjer och rynkor.
Tredje och fjärde kvällen – återhämtning, återhämtning, återhämtning! Nu är det dags att fokusera på stärkande och lugnande produkter för att hjälpa huden att återhämta sig efter föregående exfolierande produkter och aktiva ingredienser. Produkter med återfuktande, reparerande och skonsamma ingredienser är perfekt i det här steget!
Vad händer kväll nummer 5?
Kväll nummer fem börjar cykeln om och fokus ligger återigen på exfoliering 😊 Busenkelt!
Gör din hud en tjänst genom att starta din Skin Cycling redan idag!
Behöver du hudvårdsinspiration? - Läs om hudvårdstrenderna 2023 här!
 
 

Kommentarer

Var den första att kommentera.