Gå till huvudinnehåll
Fri frakt över 499:-

Så här gör du hudvårdsrutinen mer hållbar!

Så här gör du hudvårdsrutinen mer hållbar!
Visste du att svenskar konsumerar mest hygienprodukter och kosmetika per capita inom hela EU? Att hygien- och kosmetikaprodukter skulle sluta konsumeras är inte så troligt, men vad som är mer troligt är att de som konsumerar kan bli mer medvetna och göra medvetna val av produkter!
Du kan, genom din hudvårdsrutin starta redan idag och göra förändring. Nedan listar vi några tips för att få en mer hållbar hudvårdsrutin!
Minska vattenförbrukningen
Låt inte kranen bara stå och rinna. Försök att vara så restriktiv som möjligt med vattnet när du rengör ansiktet, kroppen eller håret. När du rengör ansiktet, stäng av kranen under tiden du applicerar din rengöring och masserar in den, skölj sedan av eller använd en fuktad flergångs handduk för att få bort rengörings- och restprodukter. Detsamma gäller när du ska tvätta kroppen eller håret, stäng av duschen och massera in produkterna över kroppen eller i håret och sätt sedan på duschen och skölj.
Använd multiprodukterprodukter
Se över användningsområdena för de produkter du har i din hudvårdsrutin. Kan du byta ut någon produkt eller har du redan en produkt som går att använda till fler områden? Det kan tillexempel vara en ansiktskräm som också är anpassad för den känsliga huden kring ögonen som gör att den även går att använda som ögonkräm. Eller en ansiktsrengöring som fungerar som både make-up remover och rengöring. Kan du hitta ett serum som passar för både hår, hud och naglar?
Slopa bomullsrondeller och engångsartiklar
Försök att minska användandet av bomullsrondeller och engångsartiklar som exempelvis rengöringsservetter. I stället för bomullsrondeller går det ofta väldigt bra att använda dina egna händer för applicering. Vill du ändå ha något för applicering, satsa då på ett återanvändbart alternativ. I stället för rengöringsservetter, använd en rengöringsduk tillsammans med en liten skål med vatten och din rengöringsprodukt!
Lär känna din hud och optimera din hudvård
Att lära känna sin hud kan vara svårt och kan ta lång tid men ju mer koll du har på vad som fungerar för dig och vad som inte fungerar desto mindre slöseri med produkter. Se även över dina hudvårdsprodukter och fundera över om du använder allt? Om inte, notera vad du inte använder och gör en mental (eller fysisk) anteckning om att inte handla just den produkten igen.
Återvinn!
Återvinning är jätteviktigt, oavsett om det handlar om livsmedel, elektronik, papper eller hudvård. När du väljer dina hudvårdsprodukter, försök då att välja produkter som har förpackningar med återvunnet material men som också i sin tur är enkla för dig som konsument att återvinna eller återanvända.
 
Det kan kännas överväldigande att göra förändringar så gör det du känner att du klarar av. Försök att hitta en rutin som passar för dig, det gör att du blir mer långsiktig i dina förändringar vilket gör att de faktiskt blir mer…hållbara!
Vi på Nordic Beauty Bar vill att det ska kännas bra att konsumera det vi tycker väldigt mycket om, så låt oss göra det naturliga, hållbara och medvetna valet tillsammans!

Relaterade Produkter

Kommentarer

Var den första att kommentera.