Gå till huvudinnehåll
Fri frakt över 499:-

Nordic Beauty Bar listar 4 ansiktsmask favoriter!

Nordic Beauty Bar listar 4 ansiktsmask favoriter!
Vilket behov vår hud har beror exempelvis på våra levnadsvanor, årstider eller i vilken ålder vi är. Gemensamt är däremot att all hud mår bra av att få lite extra omsorg. Ansiktsmasker är ett perfekt komplement till hudvårdsrutinen för att exempelvis ge mer näring, återfuktning eller verka åtstramande. Idag finns många olika ansiktsmasker som är bra för olika områden. Nedan listar vi våra favoriter som finns i vårt sortiment! 

Pulvermask

Pulvermasker är ansiktsmasker som är producerade av pulveriserade ingredienser. Det kan till exempel vara lera, aska, örter eller någon annan ingrediens som torkats och pulveriserats. För att använda pulvret som ansiktsmask blandas det med vatten tills blandningen får en tjockare konsistens. Därefter appliceras masken över ansiktet med hjälp av händerna eller en pensel. I Nordic Beauty Bars sortiment hittar du två olika pulvermasker, Fruit & Flower och Face Mask från My Magic Essence. Fruit & Flower är en vitaminmask i pulverform som är berikad med C-vitamin samt ananas- och papaya enzymer. Face Mask som också är från My Magic Essence innehåller lera och alger som aktiveras då de får kontakt med vatten! Båda maskerna ger en boost med näring till huden och passar för alla hud typer. Pulvermasker kan upplevas som kraftiga då de torkar fast på huden och kan ge en stramande känsla. Ett tips från oss är att ha en mist eller ett ansiktsvatten nära till hands för att spraya masken så den är fuktig tills den sköljs av. 

 

Gommage mask

Gommage är en peelingteknik ursprungligen från Frankrike. Begreppet och tekniken är inget nytt förkommande i Frankrike. Det ryktas att Marie Antoinette använde en blanding av Cognac, ägg, mjölkpulver och citronsaft för att rengöra och exfoliera sin hud. Om detta stämmer är svårt att säga men att gommage masker ska verka exfolierande är helt sant. Gommage produkter innehåller en eller flera enzymer som verkar för att bryta ned proteinerna i döda hudceller för att det ska bli enklare att ta bort dem. Ordet gommage översätts till svenska som ”skrubba bort” vilket en gommage mask gör. Masken appliceras med ett tunt lager på huden och lämnas där tills den torkat in. När masken är torr avlägsnas den genom att man försiktigt ”rullar” av masken från huden med fingertopparna för att sedan skölja bort eventuella rester. Vid avlägsnandet av masken får den med sig de döda hudcellerna och andra orenheter och huden rengörs på ett effektivt och skonsamt sätt. Gommage är en väldigt varsam peelingteknik vilket gör att den fungerar bra även för känslig hud!

 

Sheet mask

Det senaste tillskottet bland våra ansiktsmasker är ”sheet masks”. Tack vare dess enkelhet har sheet masks blivit väldigt populära. De är utformade som engångsark gjorda på tunna textilier, papper, gelfilm eller cellulosa och färdiga för att direkt appliceras på huden. Arken är fyllda med serum och beroende på vilket resultat man vill ha så finns det olika masker med olika verkningsområden. Att serumet redan finns i arket och inte vid sidan av förebygger avdunstning av serumet. Det gör att huden i lugn och ro kan absorbera all näring som finns i masken. I Nordic Beauty Bars sortiment finns Face Sheet Mask från Molluscoo. Speciellt för ansiktsmasken är att den innehåller snigel mucus. Kanske frågar man sig varför man ska använda snigelslem i ansiktet men idag är snigel mucus en väldigt populär ingrediens inom hudvård. Ingrediensen är otroligt effektiv och näringsrik och innehåller både kollagen, peptider, A-vitamin, E-vitamin och glykos. En riktig näringsgivare till din hud. Ansiktsmasken från Molluscoo förbättrar oren hud, minskar förstorade porer och tillför huden mängder av fukt!

 

Det finns många olika alternativ för ansiktsmasker på marknaden och det kan vara svårt att välja. Fundera över vad just din hud behöver och vilket resultat du vill uppnå för att hitta en mask som passar dig. Vill du inte köpa en ansiktsmask kan du göra en på egen hand och vi vill passa på att tipsa dig om ett recept!

 

Återfuktande ansiktsmask

🥑 Mosa en 1/4 avokado 

🍯 Rör i en matsked honung och en matsked kakao 

🕒 Applicera masken på rengjord ansiktshud och låt verka i 10 minuter 

💦 Avlägsna masken med varmt vatten 

 

Varma sommarhälsningar från Nordic Beauty Bar 🌸

Relaterade Produkter

Kommentarer

Var den första att kommentera.