Gå till huvudinnehåll
Fri frakt över 499:-

Naturlig hudvård - vad är det?

Naturlig hudvård - vad är det?
Huden är kroppens största organ och har flera viktiga uppgifter, bland annat att fungera som kroppens skyddsbarriär. Det vi applicerar på huden absorberas av hudens översta lager men en del av det vi applicerar kan även tränga djupare in. Det är därför väldigt viktigt att vi är noga med vad vi lägger på huden!
Vad är naturliga produkter?
Naturliga produkter har ett högt innehåll av ingredienser från naturligt ursprung. En naturlig ingrediens är en råvara som kommer från naturen. Exempel på sådana råvaror kan vara jojobaolja, hallonfröolja, ros, lavendel eller Aloe Vera. Det kan även vara ingredienser som vi vanligtvis hittar i mat så som olika vegetabiliska oljor, bär, avokado, olika smör, kakao, grönt te, olika växtextrakt, fröer och mycket mer. Vi på Nordic Beauty Bar strävar efter att ha produkter med så högt naturligt innehåll som möjligt!
Varför naturliga produkter?
Naturliga produkter har ofta en lugnande effekt på huden vilket gör att de passar för alla hudtyper, även den mest känsliga. Det betyder dock inte att man inte kan vara allergisk mot naturliga produkter eller reagera på de ingredienser som finns i produkten. Vet du om att du har vissa allergier eller är mer känslig mot vissa ingredienser så är det viktigt att du läser igenom ingredienslistan för att vara på säkra sidan!
Innehållet i naturliga produkter arbetar med att försöka åtgärda grundproblemet som finns i huden. Det kan handla om hudproblem som känslig hy, rodnader, aknebenägenhud eller annat. Naturlig hudvård verkar för att läka och balansera huden på djupet och inte bara på ytan. Man kan därför ibland behöva ha lite tålamod med naturliga produkter men resultatet blir långsiktigt väldigt bra!
En vanlig missuppfattning är att naturliga produkter inte fungerar lika bra som andra produkter men det stämmer inte. Naturliga produkter är lika effektiva, ibland till och med mer effektiva, än syntetiska alternativ. Naturliga produkter kan dock innehålla vissa syntetiska ämnen men då handlar det oftast om naturidentiska ingredienser (kopior av naturämnen) som framställts syntetiskt eller syntetiska ämnen som exempelvis konserveringsmedel. Om syntetiska ämnen finns i naturliga produkter så är det i väldigt begränsad omfattning.
Produkter tillverkade med naturliga och växtbaserade ingredienser hjälper och stödjer hudens egna funktioner. Ingredienserna samverkar med huden på ett mer långsiktigt sätt och låter hudens egna mekanismer stimuleras. På vis hjälper naturliga produkter huden att hjälpa sig själv!
Så, i stället för att ställa frågan ”varför naturliga produkter?” tycker vi att du ska ställa dig frågan ”varför inte naturliga produkter?” 
 
Hos oss på Nordic Beauty Bar hittar du ett brett sortiment av naturliga hud,- och hårvårdsprodukter för kvinnor, män och barn i alla åldrar!
Har du några frågor eller funderingar så är du varmt välkommen att kontakta oss via vårt frågeformulär som finns på produktsidorna eller skriv en kommentar i kommentarsfältet för inlägget. Det går självklart också bra att maila oss på info@nordicbeautybar.com.

Kommentarer

Var den första att kommentera.