Gå till huvudinnehåll
Fri frakt över 499:-

Hur odlar man skägg snabbare?

Hur odlar man skägg snabbare?
Ingen har väl missat de senaste årens skäggtrend? Någon gång i livet har nog de flesta män drömt om att odla ett riktigt ogenomträngligt och voluminöst skägg som alla tittar på med beundran i blicken.  Vad är det då man behöver göra för att odla ett skägg och hur gör man för att öka på takten?
Innan du läser vidare behövs dock ett förtydligande – skäggväxten är genetiskt betingad. Det innebär alltså att det helt enkelt kan vara så att du inte har anlag för att få en tät och grov skäggväxt. Att vissa skägg i stället blir glesare beror på att hårsäckarna inte ligger lika tätt eller att hårsäckarna är små och producerar därför inte lika mycket hår. Ett annat vanligt missförstånd är att nivån av testosteron ska ha något med hur mycket skäggväxt du får men detta stämmer inte. Testosteronet har ingenting att göra med om du får en tät eller gles skäggväxt. Däremot har man sett att testosteronet på något sätt aktiverar skäggväxten, men mer än så gör det inte!
Med det sagt så kan du fortfarande ge skägget de bästa förutsättningarna för att växa och utvecklas. Vi listar några tips nedan!
Ha tålamod
Det låter kanske tråkigt och oerhört jobbigt men en nyckel till att faktiskt odla skägg eller mustasch är att ha tålamod. Låt skägget/mustaschen växa ostört i 1 - 2 månader utan att trimma det. I början kan det vara ovant och klådan kan vara din värsta fiende. Blir det jobbigt så kan det hjälpa att hålla skägget lite fuktigt. Använd tillexempel en skäggolja för att fukta skägget och för att göra hårstråna lite mjukare mot huden.
Stressa mindre och sov mer
Dålig sömn och stress påverkar din hälsa negativt. Du bör alltid se till att få in tid för återhämtning och avslappning för din hälsas skull. Under natten fyller du på med energi och regenererar. Ny energi behövs för att förbättra allmäntillståndet men också för att främja skäggväxten.
Trimma rätt
När det väl börjar bli dags att trimma skägget så se till att göra det på rätt sätt! Kör tillexempel på olika längder för att täcka de områden där skägget är tunnare eller mer glest. Ha lite längre triminställning över kinderna och kortare under hakan. Med olika längder kommer skägget att se tjockare ut och ju mer du låter det växa ut desto fler fläckar kommer du kunna trolla bort!
Vårda och ge näring
Tvätta ansiktet morgon och kväll med rengöring anpassat för ansiktet och smörj in med återfuktande ansiktskräm. Se till att tillföra näring och fukt till huden och håret. Det är inte bara bra för skäggets mående utan även bra för din hud och för dig själv!
 
Testa dig fram och se vad som fungerar för dig och din skäggväxt! Hos oss på Nordic Beauty Bar finns grymma produkter för skägg och mustasch som vårdar och ger näring. De doftar dessutom riktigt gott!

Kommentarer

Var den första att kommentera.