Gå till huvudinnehåll
Fri frakt över 499:-

Hur fixar man torra läppar?

Hur fixar man torra läppar?
Hur fixar man torra läppar
När kylan kryper sig på är det oftast en sak till som många upplever och det är torra läppar… Inte så kul kan man tycka men det är väldigt vanligt och som tur är kan du göra något åt det!
Torra läppar kan bero på olika saker. Det kan tillexempel bero på din hudtyp eller ditt hudtillstånd. Har du en torr hudtyp som är uttorkad så är det vanligare att läpparna också blir torra. Det samma gäller om du lider av eksem. För att motverka torra läppar är det därför väldigt bar att du försöker ta reda på vilken hudtyp just du har och vad som kan vara orsaken till att du får torra läppar.
Att du får torra läppar kan också bero på de miljöfaktorer som dina läppar utsätts för där kyla, sol och vind är de vanligaste orsakerna.
Så vad kan du då göra för att behandla dina läppar och hur kan du motverka att de blir torra?
Som en huskur mot torra läppar kan du använda en blöt och mjuk tandborste alternativt en frottéhandduk som doppas i ljummet vatten. Använd tandborsten eller handduken och massera dina läppar med cirkulära rörelser till dess att hudflagorna har försvunnit. Var dock noga med att du använder ett lätt tryck på läpparna när du utför massagen. Tar du i för hårt så finns risken att du gör mer skada än nytta. Innan du börjar med den lätta massagen är det också viktigt att dina läppar är torra och helt rena från läppglans, läppstift och läppbalsam. Efter massagen torkar du försiktigt läpparna med en torr handduk och smörjer sedan in läpparna med återfuktande läppbalsam. Du behöver inte snåla med läppbalsam i det sista steget, det är viktigt att du efter massagen ger en bra boost med fukt till dina läppar!
Du kan också prova att göra en egen inpackning till dina läppar. Testa och blanda salt eller socker tillsammans med honung och en valfri olja (tillexempel olivolja eller kokosolja) i en skål. Applicera sedan blandningen över dina läppar och gnugga försiktigt i cirka 30 sekunder. Blöt sedan en handduk med varmt vatten och tvätta försiktigt bort blandningen från dina läppar. Skulle läpparna fortsatt vara torra och fnasiga så upprepar du bara proceduren. Glöm inte att återfukta läpparna efteråt!
Att läpparna blir torra beror på att de tappar fukten, inte minst under vintern då vi utsätter läpparna för kalla utomhus temperaturer och varma, torra inomhustemperaturer. Fukten kan då dras ut från läpparna och de blir torra och stramande. För att motverka torra läppar är det viktigt att du använder ett bra läppbalsam. Ingredienser att leta efter är tillexempel jojobaolja, sheasmör, madelolja och E-vitamin som alla kommer skydda och återfukta dina läppar!
Sist men inte minst, och vi vet att detta kan kännas omöjligt… Vad du än gör slicka dig inte om läpparna när de är torra! Känner du att du har torra läppar men inte har något läppbalsam nära till hands så försök att hitta något annat som kan användas till återfuktning. Har du tillexempel en ansiktsmist så tar du den och ger ansiktet en dos av fukt, har du kanske en olivolja? Go for it! Men försök allt du kan att inte slicka dig om läpparna för att återfukta.
Kolla in läppbalsamen i vårt sortiment här.

Kommentarer

Var den första att kommentera.