Gå till huvudinnehåll
Fri frakt över 499:-

Hudvårdstrender 2023!

Hudvårdstrender 2023!
Våren är den perfekta tiden att fräscha upp och gå igenom dina hudvårdsprodukter och förbereda huden för varmare dagar! I år fokuserar vårens trender på förnyelsen av hydrolipidbarriären, kombinationen av vård och smink och minimalism.
Stärkande och skyddande hudvård
Hydrolipidbarriären är hudens naturliga skydd som hjälper huden att vara återfuktad samt skyddar huden mot vattenförlust och skadliga effekter av yttre faktorer. Kraftfulla produkter, för täta tvättar, kosmetika som inte passar för din hud eller luftföroreningar är exempel på orsaker som kan försvaga hydrolipidbarriären vilket kan leda till problem med torr hud och irriterad hud med rodnad.
För att återuppbygga hydrolipidbarriären är det bra att fokusera på att använda produkter som innehåller ingredienser som ceramider och probiotika. Ingredienserna hjälper till och återställer hudens naturliga balans och förhindrar vattenförlust. Både probiotika och ceramider fungerar riktigt bra när man vill stärka mikrobiomet. Produkter som har berikats med ingredienser som genomgått jäsning är också väldigt bra för mikrobiomet. Tack vare jäsningen blir ingredienserna lättare för huden att absorbera vilket resulterar i en effektiv men skonsam hudvård!
Om du har problem med hydrolipidbarriären ska du först och främst undersöka vilken typ av rengöring du har. Bäst är att använda en mild rengöring som rengör utan att torka ut! Det är dessutom väldigt viktigt att använda en fuktgivande kosmetika för att återställa hudens elasticitet, lyster och för att minska rodnader. Det kan tillexempel vara en ansiktskräm eller ett fuktgivande serum.  
Kombination av vård och makeup
En annan trend vi ser 2023 är att kombinera vård,- och färgegenskaper i en produkt. Det kan tillexempel vara en kräm med SPF-filter som dessutom innehåller färgpigment. Produkter som kombinerar både vård och make-up innehåller ofta näringsämnen som hyaluronsyra, vitaminer eller växtextrakt som hjälper till att upprätthålla en bra fuktnivå i huden. Kombinationsprodukter sparar inte bara tid och pengar utan de möjliggör även användning av kosmetika som både vårdar hudens hälsa samtidigt som de säkerställer en vacker och hållbar sminkning!
Minimalism
Less is more - det är filosofin för minimalism inom hudvård. 2023 fokuserar mycket på enkelhet och minimalism. I stället för att använda många olika kosmetikaprodukter som kan tynga din hud så bör du välja några få högkvalitativa produkter som passar just din hudtyp! Minimalism inom hudvård har många fördelar, hudvårdsrutinen blir inte lika lång och du behöver inte investera i lika många kosmetikaprodukter som sen kanske inte används. Dessutom hinner huden regenereras naturligt om inte lika mycket produkter används vilket också är bra! Det är dock värt att komma ihåg att minimalism inte innebär att ge upp hudvård helt och hållet. Det är fortfarande viktigt att använda rätt kosmetika som passar dina behov och din hudtyp. Skala ner din rutin och låt den i stället bli så effektiv som möjligt med väl valda produkter! För att komma till rätta med en sådan rutin rekommenderar vi att du provar Skin Cycling vilket innebär att du delar upp din hudvårdsrutin i cykler om fyra dagar. Läs mer om Skin Cycling och hur det fungerar här!
En annan härlig trend för 2023 är att kroppsvården får mer uppmärksamhet. Nu är det hög tid att skämma bort kroppen med produkter som innehåller ingredienser som vi vanligtvis hittar i produkter för ansiktsvården. Det kan tillexempel vara kroppsvård berikad med hyaluronsyra, vitaminer och andra fina ingredienser som gör susen för huden!
Dessutom ser vi en ökad trend i både ansikts,- och kroppsvården när det kommer till att hålla koll på ingredienserna. Naturliga eller naturidentiska ingredienser blir mer och mer populära vilket är något som vi på Nordic Beauty Bar tycker om extra mycket!

Kommentarer

Var den första att kommentera.