Gå till huvudinnehåll
Fri frakt över 499:-

Hudvårdsprodukter bebis – ta hand om den ömtåliga bebishuden

Hudvårdsprodukter bebis – ta hand om den ömtåliga bebishuden
Huden hos små barn är tunnare och mer känslig än huden hos vuxna. Därför är det viktigt att vara ännu mer noggrann och ge mer kärlek och omsorg till huden hos små barn.
Vad behöver du tänka på?
Badet
När det är baddags är det viktigt att du använder dig av en skonsam och mild rengöringsprodukt, tillexempel en badgel eller badolja, för att minska risken för att ditt barns hud blir irriterad. Tänk dock på att tvätt och bad torkar ut huden. Behövs det inte oftare så räcker det därför med bad 1 – 2 gånger i veckan. För att göra badet till en så skön stund som möjligt, se till att vattentemperaturen känns bra och att rumstemperaturen där ni utför badet är behaglig så att inte skillnaderna blir för stora. 
Efter badet eller lite när som
Efter bad och tvätt behöver du tillföra fukt! Beroende på hur känslig hud ditt barn har så kan det vara bra att smörja in efteråt. Vatten har en uttorkande effekt på huden så det är därför viktigt att du undersöker vilka behov just ditt barn har. Eftersom huden är tunnare hos barn blir den ofta mer torr då den förlorar fukt lättare. Det gör att du kan behöva smörja in ditt barn med en mjukgörande salva fler gånger om dagen, oavsett om ni har badat eller inte.
Schampo – behövs det?
Ett nyfött barn behöver nödvändigtvis inte schampo. Du ska dock inte räkna bort de goda effekterna ett schampo kan ha även om ditt barn bara har några fjun på huvudet. Schampot tillför nämligen näring och vårdar ditt barns hårbotten – oavsett hårmängd! Det kanske känns mer naturligt att börja använda schampo när din bebis har mer än bara bebisfjun på huvudet men du behöver inte vara rädd för att testa schampo lite tidigare. 
Det viktigaste när det kommer till hudvårdsprodukter för bebisar och barn, oavsett om det handlar om en lotion, ansiktskräm, olja eller badgel är att de är milda och skonsamma. Hos oss på Nordic Beauty Bar hittar du Natural Baby Care, ett polskt varumärke som specialiserar sig på naturliga produkter för barn. Grundarna till Natural Baby Care är själva föräldrar, barnmorskor, teknologer och barnläkare och har skapat fyra produkter i en skonsam hudvårdslinje för barn. Produkterna är godkända att använda från den första dagen i livet, de har en naturlig sammansättning, de är parfymfria och komponenterna är certifierade av Ecocert. Dessutom var grundarna till Natural Baby Care extra noga med att se till att produkterna inte irriterar ögonen så att badstunderna för de små blir en lugn och skön upplevelse och inte en stressig sådan!

 

Kommentarer

Var den första att kommentera.