Gå till huvudinnehåll
Fri frakt över 499:-

Hudvård - vad behöver man?

Hudvård - vad behöver man?
Det är viktigt att ta hand om huden. Att pyssla om den lite extra varje morgon och kväll mår den bra av! Vilken hudvård och vilka hudvårdsprodukter du bör använda kan vara väldigt olika beroende på hudtyp och vad du själv är bekväm med. Vissa vill helst bara använda rengöring och ansiktskräm medan andra har en längre och mer detaljerad hudvårdsrutin. Det viktigaste är att du har en hudvårdsrutin som känns bra för dig och som är hållbar i längden.
En viktig del i att få en fungerade hudvårdsrutin som är långsiktigt hållbar, det är att ha tålamod med produkterna. Huden behöver vänja sig vid produkterna vilket kan ta ett tag. Därför är det viktigt att du inte har för bråttom och byter produkter ofta. Ha tålamod, det tar oftast några veckor innan du ser resultat.
Idag kan det kännas som att det finns oändligt många alternativ att välja mellan bland produkterna i hudvårdsdjungeln. Det finns även många rekommendationer kring hur du skapar den ultimata hudvårdsrutinen. Det kan kännas svårt, förvirrande och krångligt men det behöver faktiskt inte vara så komplicerat. För att (förhoppningsvis) göra valen av hudvård lite lättare vill vi därför tipsa om tre steg som vi tycker är en bra grundrutin.
 
Varje dag utsätts huden i ansiktet för olika yttre påfrestningar vilket gör att rengöringen är ett av de viktigaste stegen. Att ha en bra rengöring som passar din hud är väldigt viktigt då den dels bidrar till en hälsosam hud, dels utgör en bra bas för efterföljande hudvårdsprodukter. När du rengör din hud på kvällen tar du bort smink, överskottstalg, olika föroreningar, solskydd, gamla hudceller och smuts. Under natten produceras också talg vilket gör att du kan ha överskottstalg när du vaknar därför at det bra att rengöra ansiktet även på morgonen. Gamla hudceller kan också ha ansamlats under natten vilka kan vara sköna att få bort på morgonen. Att slarva med rengöringen är inte att rekommendera då porerna lättare täpps igen vilket kan leda till finnar och hudirritationer. Kom ihåg att alltid torka ansiktet efter rengöringen med en ren handduk som bara används till ansiktet. Använder du smink kan du behöva tvätta ansiktet i två omgångar för att verkligen få bort allt. Vill du kan du komplettera rengöringen med ett ansiktsvatten eller en toner. Dels för att få bort eventuella rester efter rengöringen, dels för att återställa hudens pH-balans.
Serum rekommenderas som steg två i hudvårdsrutinen. Ett serum används för att intensifiera hudvården för att nå ett bättre resultat. Ett serum kan till exempel användas för att underlätta, bekämpa och förebygga olika hudbesvär. Serum tränger djupare in i huden vilket gör att de verkar på flera nivåer och kan reparera och hjälpa till inifrån och ut. Har du ett område som du skulle vilja fokusera lite extra på när det kommer till din hud så rekommenderar vi att du lägger till ett serum som är anpassat för just det området som du vill fokusera mer på. Det kan tillexempel vara återfuktning, lystergivande eller anti-aging.
En bra ansiktskräm är viktigt för att knyta ihop hudvårdsrutin-säcken. Ansiktskrämer skyddar huden mot fuktförlus samtidigt som de kapslar in ingredienserna i de produkter som du använt i föregående steg, tillexempel ett serum. Det finns både dag- och nattkrämer vilket kan vara bra att använda om du har det behovet då de olika krämerna jobbar på olika sätt. Det viktigaste är dock att du är bekväm med det du använder så vill du använda samma ansiktskräm både morgon och kväll så går det också bra!
Det finns flera steg att lägga till i din hudvårdsrutin. Du kan tillexempel använda ansiktsmasker, punktbehandlingar och peelingar för att uppnå resultatet du önskar. Fundera över vad du vill ha för resultat och vilken hudtyp just du har och anpassa sedan din hudvårdsrutin efter det. Och kom ihåg – ha tålamod! Det är själva rutinen som kommer göra att du långsiktigt når dit du vill med din hudvård. Börja smått och addera produkter allt eftersom.

Kommentarer

Var den första att kommentera.