Gå till huvudinnehåll
Fri frakt över 499:-

Hudvård med probiotika

Hudvård med probiotika
Probiotika är ett väldigt populärt ämne inom hudvård. Vi tänkte därför reda ut vad probiotika är för något och berätta mer om prebiotika.
För att få en bättre förståelse kring probiotika behöver du först veta vad mikrobiom är. Mikrobiom är hudens sammansättning av mikroorganismer. Dessa mikroorganismer kan beskrivas som hudens immunförsvar vilket skyddar huden mot yttre faktorer och tar hand om och stoppar inflammationer.  Hudens mikrobiom ser till att goda bakterier trivs och håller dem i balans.
Vad är då goda bakterier för huden? Du gissar rätt – det är probiotika!
Hudvård som innehåller probiotika tar alltså hänsyn till hudens mikrobiom vilket inte traditionell hudvård gör då den fokuserar mer på hudens celler. Probiotisk hudvård innehåller ofta mjölksyrebakterier som främjar hudens välmående. Det kan tillexempel bidra till att huden ökar sin förmåga att binda fukt, håller en bra pH-balans, minskar torrhet och stramhet, blir mindre känslig och kan bättre försvara sig mot miljöföroreningar och svamp.
Vad är då prebiotika? Prebiotika är näring för de goda bakterierna i huden. Man kan alltså säga att prebiotika är som mat för probiotika. I hudvård hittar du ofta inulin vilket är en prebiotika som är långa sockerarter som utvinns ur frukt.  
Probiotisk hudvård passar för alla hudtyper men kan med fördel användas av hudtyper som är i obalans med återkommande inflammationer, känslighet och akne.
 
Hos Nordic Beauty Bar finns bland annat ansiktsrengöring, ansiktskrämer, tonic och mist med probiotika!

Kommentarer

Var den första att kommentera.