Gå till huvudinnehåll
Fri frakt över 499:-

Hudvård för män

Hudvård för män
Hudvård för män
Vad ska du tänka på när det kommer till hudvård för män?
Även om man kan tro att mäns och kvinnors hud liknar varandra så finns det en del viktiga skillnader. Huden hos män är oftast tjockare och innehåller mer kollagen (till dig som läser detta och gör en ljudlig suck och undrar vad kollagen är för något - här en snabb förklaring: kollagen är ett fiberprotein som är en viktig byggsten i kroppen som hjälper huden att bevara sin elasticitet och stadga. Det är alltså något väldigt bra!). Mäns hud har även fler och större talgkörtlar än kvinnor och fler porer vilket gör att huden hos män ofta kan vara fetare och mer oljig. Rakning är också något som påverkar huden hos män, speciellt om du rakar dig ofta.
Är man ny inom hudvårdsområdet, inte minst ansiktsvården, så kanske man ofta tänker ”hur viktigt kan det egentligen vara, jag kan väl bara använda en tvål?”. Riktigt så enkelt är det tyvärr inte. Att använda tvål är inte ett bra alternativ om du vill vårda huden i ansiktet. Du har ett naturligt pH-värde i huden som håller huden i balans. Tvål har ett mycket högre pH-värde än vad du bör använda när du vårdar ansiktshuden. Att använda tvål i stället för en rengöring som är anpassad för ansiktet kan resultera i att tvålen löser upp de naturliga fetterna du har i huden samt tvätta bort lagret med goda bakterier. För att kompensera för det kan huden börja producera mer fett för att återställa balansen och en ond och framför allt onödig cirkel sätts i gång. Därför är det bättre att använda hudvårdsprodukter som är avsedda för att vårda huden i ansiktet!
Vilka produkter ska du använda?
Om det här med hudvård är väldigt nytt för dig så rekommenderar vi att du först börjar med en rengöring och en ansiktskräm som passar för din hud. En rengöring är bra eftersom huden påverkas av både inre och yttre faktorer varje dag. Du rör även vid ditt ansikte fler gånger än vad du kanske tror vilket utsätter huden för smuts och bakterier. Därför är det viktigt att du rengör ansiktet varje dag. En ansiktskräm ska du använda för att tillföra fukt till huden. Huden mår jättebra av återfuktning! Den blir mer följsam, hudbarriären skyddas och förstärks och huden blir mjuk.
Vill du avancera i din hudvårdsrutin så kan du lägga till ett serum vilket appliceras efter rengöringen men innan krämen. Fördelen med serum är att du kan välja ett serum som är anpassat efter ett specifikt område som du vill jobba mer med. Det kan tillexempel vara anti-aging, återfuktning, kontrollera talgproduktionen med mera. Du kan också välja att lägga till en ansiktsmask. Ansiktsmasker används för att boosta huden med näringsämnen och fukt. Här rekommenderar vi att du testar en nattmask. Den appliceras innan du går och lägger dig och verkar sedan under natten. När du vaknar har masken absorberats av huden och du är redo för en ny dag! 
Så här säger Gustav på Nordic Beauty Bar:
”Det viktigaste för mig är att det ska vara enkelt och kännas bra efter användning. Jag har haft torr och känslig hud sedan barnsben och jag märker tydligast av det efter dusch och bad. Det jag känt då är att det kan sticka och svida lite i huden. Tidigare använde jag väldigt feta krämer/salvor men har sedan jag började arbeta med naturliga hudvårdsprodukter gått över till Kovalite SKIN. De har gjort en stor skillnad för min hud och det känns väldigt bra. Serien består bara av tre produkter så det är väldigt lätt att få koll på sin hudvårdsrutin om man inte är så van vid att använda hudvårdsprodukter. Dessutom luktar produkterna väldigt fräscht och det tycker jag är viktigt!”

Kommentarer

Var den första att kommentera.