Gå till huvudinnehåll
Fri frakt över 499:-

Historien om Alba1913

Historien om Alba1913
Historien om Alba är över hundra år gammal och innefattar familjemedlemmar i tre generationer. År 1913 studerade Mieczyslaw Rychlicki kemi i Berlin. Det var under Art Décons glansdagar som den nyexaminerade Mieczyslaw fattade ett beslut som skulle komma och påverka hans familjs öde i generationer framöver. Mieczyslaw återvände till Polen 1918 då landet efter 123 år som helt bort suddat från världskartan äntligen fick sin frihet tillbaka.
Mieczyslaw fascinerades av den gamla läkekonsten inom örtmedicin som formulerades och användes av munkar långt bakåt i tiden. Tack vare sitt intresse började Mieczyslaw tillverkar växtbaserade krämer, lotioner och örtmediciner som nådde stora framgångar. Under denna tid framställde han till och med holistiska veterinärprodukter. Framgångssagan fortsatte men skulle tyvärr få ett abrupt slut då andra världskriget bröt ut. Tack och lov lyckades Mieczyslaw rädda sin handskrivna bok med medicinska formler som förblev intakt. Efter sex brutala år tog kriget slut men tillvaron skulle inte vara länge. När Mieczyslaw på nytt började bygga upp sin fabrik stoppades han igen, denna gång på grund av kommunistregimen.
Historien slutar dock inte här. Någon gång innan krigets slut och kommunistregimens början hann Mieczyslaw gömma undan en trälåda i källaren i sitt hyreshus, en skatt som hans barnbarn sedan skulle upptäcka 65 år senare.
Men innan historien når 2000-talet ska fler medlemmar i familjen Rychlicki föra vidare Mieczyslaws arv.
Mieczyslaws son Rajmund och hans fru Kasia lämnade det kommunistiska Polen. Deras yngste son drabbades av en kronisk tonsiller infektion och föräldrarna hade svårt att hitta något som kunde hjälpa deras son. Antibiotika, som var den moderna tidens medicin räckte inte. Kasia och Rajmund beslutade därför att de skulle behandla sonens infektion på ett holistiskt sätt genom att återskapa en av Mieczyslaws legendariska örtformler och efter en tid blev Rajmund och Kasias yngsta son äntligen botad.
Kasia öppnade därefter ett holistiskt laboratorium i Italien för att studera formlerna i Mieczyslaws anteckningsbok. Under åren studerade Kasia även aromaterapi och kosmetologi och blandade på så sätt gamla örtmedicinska traditioner med modern vetenskap.
Tillbaka till trälådan - under 65 år låg lådan undangömd djupt inne i Mieczyslaws gamla källare med svaren och inspirationen till vad som idag är Alba1913. Mieczyslaws barnbarn grävde fram den gamla trälådan som innehöll förslag och idéer på företagsföremål så som etiketter, förpackningar och logotyp. Tack vare denna gömda skatt kunde varumärket Alba1913 ta form. Mer än 100 år senare lever Mieczyslaws formler och varumärke vidare tack vare familjens passion för att utveckla holistiska skönhetsprodukter som har sin grund i en djup historia och den starka tron på att ”HEALTHY is BEAUTIFUL”.

Relaterade Produkter

Kommentarer

Var den första att kommentera.